Verkosto-messut

#Verkosto: Turku Energia Sähköverkot Oy palkittiin kyberturvallisuudesta

Tiedote  23.01.2019

Turku Energia Sähköverkot Oy on palkittu Vuoden Verkostoteko -tunnustuksella Tampereen Verkosto-messuilla. Tunnustuksen teemana oli tänä vuonna verkkojen turvallisuus ja kyberturvallisuus. Kaksipäiväiset Verkosto-messut järjestetään 23.−24.1.2019 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa, samaan aikaan messujen kanssa toteutetaan tietoliikennealan ammattilaisten Verkkopäivät. Sähkö- ja tietoverkkoalan ammattilaisten päätapahtuman asialistalla ovat älykäs kaupunki ja liikenne, sähkönjakelun automaatio, hajautuva energiantuotanto sekä paikannus. Luvassa on myös näkökulmia sähköverkkoinvestointeihin, yhteisrakentamiseen sekä alan työllistymismahdollisuuksiin. Messuilla on tänä vuonna mukana ennätykselliset 192 näytteilleasettajaa. Verkosto 2017 -messuilla oli 168 näytteilleasettajaa ja 5061 kävijää.

Toista kertaa jaetulla Vuoden Verkostoteko -tunnustuksella halutaan nostaa esille esimerkillisiä toimijoita kasvavalta alalta. Tunnustuksen teemana oli tänä vuonna verkkojen turvallisuus ja kyberturvallisuus. Tunnustuksen voittajan valitsi kyberturvallisuuden asiantuntija Jarno Limnéll, joka myös luovutti palkinnon Turku Energia Sähköverkot Oy:lle Verkosto-messujen avajaispäivänä. Limnéll kuvasi voittajan sähkönjakeluverkon ohjaus- ja valvontajärjestelmän hallinta- ja tietoturvapalvelujen kehittämistä esimerkilliseksi.

– Turku Energia Sähköverkkojen innovatiivinen tapa lähestyä muutosta ja tuotanto- sekä it-verkkojen yhdistäminen mahdollistavat uudenlaisen tavan käyttää tietoturva- ja hallintapalveluja. Näkyvyyden korostuminen läpi koko sähköverkon aina viimeiseen releeseen asti on ominaisuus, josta voi ottaa mallia, Limnéll toteaa.
Lue lisää: Vuoden Verkostoteko -tunnustus Turku Energia Sähköverkoille

Rekrypäivästä sparrausta työnhakun – ABB esittelee myrskyvarmaa sähköverkkoa

Energia-alan työmahdollisuuksiin pureudutaan torstain rekrytointitapahtumassa, jossa jaetaan tietoa alan avoimista kesätyöpaikoista ja tarjotaan sparrausta työnhakuun. Osaavaa työvoimaa alalle kaivataan tulevaisuudessakin, sillä sään ääri-ilmiöt yleistynevät. Alkuvuoden Aapeli-myrsky katkoi sähköt yli 100 000 suomalaiselta ja muistutti samalla sähkönjakelun luotettavuuden merkityksestä yhteiskunnan toimivuuden ja turvallisuuden kannalta. Muun muassa ABB esittelee messuilla digitaalisia ratkaisuja, joilla täytetään sähkömarkkinalain jakeluverkolle asettamat toimitusvarmuuskriteerit.
Lue uutinen: ABB esittelee myrskyvarman sähköverkon digiteknologiaa

Verkkopäivillä aiheina 5G:n kehitys, kyberturvallisuus ja alan tekniset ratkaisut

Verkkopäivillä kuullaan lukuisia asiantuntijapuheenvuoroja muun muassa 5G:n kehityksestä, kyberturvallisuudesta ja alan teknisistä ratkaisuista. Puhujina ovat esimerkiksi Viestintäviraston johtava asiantuntija Päivi Peltola-Ojala ja tietoturva-asiantuntija Juhani Eronen sekä Nokia Bell Labsin Antti Toskala.
Uutinen: Verkkopäivillä aiheina 5G:n kehitys, kyberturvallisuus ja alan tekniset ratkaisut

Kuvat, näytteilleasettajien tiedotteet, logot: tampereenmessut.fi (Medialle / Materiaalipankki)