Energia- ja tietoverkkoalan ammattimessut

25.–26.1.2023
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Verkosto

Energia- ja tietoverkkoalan ammattimessut

Verkosto-messut kerää väen alan ajankohtaisten aiheiden ytimeen 25.–26.1.2023. Tapahtumassa puhututtaa muun muassa älykäs ja vastuullisuuden verkosto. Tietotaidon kerryttämisen ohella uusien kumppaniverkostojen luominen on taattua, sillä tapahtuman Smart Network -alueella pääsee sukeltamaan erilaisten palvelu- ja tuoteinnovaatioita esittelevien startuppien maailmaan.
Verkostoidutaan Verkostossa!

Varaa osasto › Rekisteröidy kävijäksi ›

Verkosto-messut järjestetään tammikuussa 2023 Tampereella

Energia- ja tietoverkkoalan ammattilaisille suunnatut Verkosto-messut järjestetään 25.–26.1.2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tapahtuman teema on älykäs ja vastuullinen verkosto. Tampereen Messut Oy järjestää Verkoston yhteistyössä Energiateollisuus ry:n, Adato Energia Oy:n, Teleprikaati Oy:n, Tieturi Oy:n, Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n sekä Suomen Työturvallisuuden Liitto STYL ry:n kanssa. Verkoston kumppaniyrityksenä vuonna 2023 toimii Tampereen Sähkölaitos.

Älykäs ja luotettava sähköverkko on kaupungin tukipilari

Sähköverkko ei tule koskaan valmiiksi. Tampereen sähköverkkoa on suunniteltu ja rakennettu jo toista sataa vuotta, mutta edelleen se laajenee ja kehittyy. Tampere on vetovoimainen kaupunki: uusia alueita kaavoitetaan, nykyisiä alueita uudistetaan ja viime vuosina on aloitettu kaupunkirakenteen hallittu täydennysrakentaminen.

Tampereen keskeisintä kaupunkikuvaa on muuttamassa mittava suurten rakennushankkeiden sarja, jollaista ei ole totuttu näkemään. Se on rummuttanut tahtia myös sähköverkon uudelleen mitoittamiseen ja kehittämiseen.

Verkostot kuumina

Energia- ja tietoverkkoliiketoiminnassa vaaditaan jatkossa yhä laajempaa osaamista. Kaikista yrityksistä ei välttämättä suoraan löydy tulevaisuuden vaatimaa tietämystä, minkä vuoksi kumppaneiden ja kumppanuuksien solmiminen tulee entistä merkittävämmäksi. Esimerkiksi alan tuoreet osaajat tuovat mukaan uudenlaista IT-osaamista, josta on hyötyä laajalti eri alan toimijoille. Älykkäät toimijat verkostoituvat ja rakentavat niin sanottuja älykkäitä verkostoja myös henkilötasolla.

Älykkäät ratkaisut helpottavat seurantaa

Energiajärjestelmien eri osien synergiat ovat tätä päivää. Niin kutsutulla sektori-integraatiolla voidaan esimerkiksi saavuttaa kustannustehokkaasti vähennyksiä päästöihin. Älykkäiden verkostojen rakentaminen on siten välttämätöntä, sillä esimerkiksi verkkojen automatisaatiot mahdollistavat verkostojen seurannan, kunnossapidon ja mahdollisten ongelmien havainnoin.

Ympäristöarvot korostuvat

Ympäristöarvojen merkityksellisyys on merkittävää energia- ja tietoverkkoalalla. Huomiota on keskitettävä enenevissä määrin ympäristöystävälliseen verkonrakentamiseen ja uusiutuviin energialähteisiin. Vuoteen 2030 mennessä jopa puolet EU:n sähköstä on tarkoitus olla peräisin uusiutuvista energianlähteistä. Energiauutisten mukaan kyseessä on projekti, joka vaatii muutosta koko Euroopan sähkönsiirtojärjestelmään.

Turvallisesti tapahtumissa!

Teemme kaikkemme, jotta jokainen voi tuntea olonsa turvalliseksi tapahtumissamme. Pidetään yhdessä huolta toisistamme pesemällä ja desinfioimalla käsiämme. Meillä on kasvomaskit jokaiselle ja suosittelemme niiden käyttöä näyttämällä itse esimerkkiä. Tilavissa halleissamme kaikki saavat liikkua väljästi ja turvallisesti. Koska myymme tapahtumiimme vain ennakkolippuja, voimme varmistaa kävijämäärän pysyvän kohtuullisena.

“Messut on hieno tapa koota porukka yhteen. Mielestäni Verkosto-messujen voidaan sanoa olevan suurin yksittäinen piristysruiske Suomen teollisuudelle, sillä alalla puhutaan miljardi-investoinneista”

– Kenneth Hänninen, Energiateollisuus ry

“Verkosto-messujen parasta antia ovat kontaktit – niin uudet kuin vanhatkin. Kävijänä minua kiinnostivat messuilla erityisesti verkonrakennus ja siihen liittyvä työvälineistö. Verkostoiduin ja sain messuilta lisää tietoa alasta.”

– Ari Taipale, verkostoinsinööri

“Verkosto-messut on yksi vuoden tärkeimmistä tapahtumista, jossa esitellään alan uusimmat ratkaisut, tuotteet ja palvelut. Samalla messut ovat mainio tilaisuus tavata kollegoita sekä verkostoitua uusien toimijoiden kanssa.”

– Jouni Siniranta, Ensto Finland Oy

“Verkosto-messut on kohtaamispaikka, joka tarjoaa mahdollisuuden lisätä eri verkkotoimijoiden tietoisuutta kaukolämmön merkityksestä Suomessa ja ylipäätään osana sektori-integraatiota. Lämpöverkkotoimijoille Verkosto-messut antaa tilaisuuden tavata sekä kaukolämpötoimijoita että tutustua laajemmin myös muihin verkkopuolen tekijöihin. Eri verkkotoimijoiden kohtaamisissa rakennetaan kumppanuusverkostoa ja parhaimmillaan keskusteluissa voi syntyä uusia innovaatioita ja liiketoimintaideoita.”

– Katja Kurki-Suonio, toiminnanjohtaja, Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry

Yhteistyössä:

Energiateollisuus ry Adato Energia Oy Teleprikaati Oy Tieturi Oy Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry Suomen Työturvallisuuden Liitto STYL ry

#Verkosto

25.–26.1.2023
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Verkosto

Verkosto-messut kerää väen alan ajankohtaisten aiheiden ytimeen 25.–26.1.2023. Tapahtumassa puhututtaa muun muassa älykäs ja vastuullisuuden verkosto. Tietotaidon kerryttämisen ohella uusien kumppaniverkostojen luominen on taattua, sillä tapahtuman Smart Network -alueella pääsee sukeltamaan erilaisten palvelu- ja tuoteinnovaatioita esittelevien startuppien maailmaan.
Verkostoidutaan Verkostossa!

Varaa osasto › Rekisteröidy kävijäksi ›

Aukioloajat

Keskiviikkona 25.01.2023 klo 09:00-16:00
Torstaina 26.01.2023 klo 09:00-16:00