Energia- ja tietoverkkoalan ammattimessut

20.–21.1.2021
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Verkosto

Energia- ja tietoverkkoliiketoiminnan päätapahtuma

Energia- ja tietoverkkoalan ammattilaisten päätapahtumassa Tampereella oli vuonna 2019 ennätykselliset 5070 kävijää ja 192 näytteilleasettajaa. Temaattisesti huomion kohteena olivat erityisesti yhteisrakentaminen, Smart City, sähkönjakelun automaatio ja kyberturvallisuus. Seuraavan kerran Verkosto-messut järjestetään 20.–21.1.2021, jolloin sähkö- ja tietoverkkoalan messut laajenevat energia- ja tietoverkkojen ammattimessuiksi.

Varaa osasto › Hinnasto ›

Verkosto-messuilla ammattilaiset kohtaavat

Verkosto-messuilla pääset alan ajankohtaisimpien aiheiden ytimeen. Tällä hetkellä energia- ja tietoverkkoalalla puhututtavat muun muassa älykkäät verkostot ja vastuullisuus sekä ympäristön että työturvallisuuden näkökulmasta. Verkostossa aiheisiin pureudutaan monipuolisesti eri näkökulmista.

Pysyäkseen mukana kehittyvän alan kyydissä vaaditaan alan ammattilaisilta jatkossa yhä laajempaa osaamista. Verkostoitumalla muihin alan toimijoihin myös osaamista voidaan kasvattaa. Työskentelitpä sitten energiayhtiön johdossa, kunnan teknisessä toimessa tai maanrakennusurakoitsijana Verkosto-messut ovat sinun paikkasi!

Lämpö- ja kaasuverkot laajentavat messutarjontaa

Verkosto-messut laajenevat tammikuussa 2021 sisällöllisesti, kun tapahtumaan saadaan sähkö- ja tietoverkkojen rinnalle lämpö- ja kaasuverkot. Näin ollen messut laajenevat energia- ja tietoverkkojen messuiksi.

– Verkosto-messut on erinomainen tilaisuus esitellä kaikenlaisia energiajärjestelmiä. Energiaverkkoihin kuuluvat tieto- ja sähköverkkojen lisäksi lämpö- ja kaasuverkot, joten Verkosto-messujen sisältö laajenee vuonna 2021 myös näihin järjestelmiin. Tulevaisuudessa kaikki järjestelmät tulevat integroitumaan älykkääseen infraan, kuvaa Energiateollisuus ry:n johtaja Janne Kerttula.

Verkostot kuumina

Energia- ja tietoverkkoliiketoiminnassa vaaditaan jatkossa yhä laajempaa osaamista. Kaikista yrityksistä ei välttämättä suoraan löydy tulevaisuuden vaatimaa tietämystä, minkä vuoksi kumppaneiden ja kumppanuuksien solmiminen tulee entistä merkittävämmäksi. Esimerkiksi alan tuoreet osaajat tuovat mukaan uudenlaista IT-osaamista, josta on hyötyä laajalti eri alan toimijoille. Älykkäät toimijat verkostoituvat ja rakentavat niin sanottuja älykkäitä verkostoja myös henkilötasolla.

Älykkäät ratkaisut helpottavat seurantaa

Energiajärjestelmien eri osien synergiat ovat tätä päivää. Niin kutsutulla sektori-integraatiolla voidaan esimerkiksi saavuttaa kustannustehokkaasti vähennyksiä päästöihin. Älykkäiden verkostojen rakentaminen on siten välttämätöntä, sillä esimerkiksi verkkojen automatisaatiot mahdollistavat verkostojen seurannan, kunnossapidon ja mahdollisten ongelmien havainnoin.

Ympäristöarvot korostuvat

Ympäristöarvojen merkityksellisyys on merkittävää energia- ja tietoverkkoalalla. Huomiota on keskitettävä enenevissä määrin ympäristöystävälliseen verkonrakentamiseen ja uusiutuviin energialähteisiin. Vuoteen 2030 mennessä jopa puolet EU:n sähköstä on tarkoitus olla peräisin uusiutuvista energianlähteistä. Energiauutisten mukaan kyseessä on projekti, joka vaatii muutosta koko Euroopan sähkönsiirtojärjestelmään.

Kaksi sähkötyöntekijää Tampereen Messujen Verkosto-messuilla

Vastuullisuuden vaade koskettaa työntekoa

Työturvallisuuteen on kiinnitettävä jatkuvasti tarkemmin huomiota myös energia- ja tietoverkkoalalla. Vastuullisesti toimivat yritykset pitävät huolen niin työvälineistä kuin työohjeistuksistakin. Tärkeää on pitää huolta, että työn kokonaisketju pysyy eheänä.

“Messut on hieno tapa koota porukka yhteen. Mielestäni Verkosto-messujen voidaan sanoa olevan suurin yksittäinen piristysruiske Suomen teollisuudelle, sillä alalla puhutaan miljardi-investoinneista”

– Kenneth Hänninen, Energiateollisuus ry

“Verkosto-messujen parasta antia ovat kontaktit – niin uudet kuin vanhatkin. Kävijänä minua kiinnostivat messuilla erityisesti verkonrakennus ja siihen liittyvä työvälineistö. Verkostoiduin ja sain messuilta lisää tietoa alasta.”

– Ari Taipale, verkostoinsinööri

“Verkosto-messut on yksi vuoden tärkeimmistä tapahtumista, jossa esitellään alan uusimmat ratkaisut, tuotteet ja palvelut. Samalla messut ovat mainio tilaisuus tavata kollegoita sekä verkostoitua uusien toimijoiden kanssa.”

– Jouni Siniranta, Ensto Finland Oy

Näytteilleasettajana MM.

-Näytteilleasettajat päivitetty 17.7.2020- ABB Oy ABB Power Grids Finland Oy AGCO Power Oy Alfen Elkamo Oy Ab Arcteq Relays Ltd BCC Solutions Oy Beckhoff Automation Oy Bronsecon Oy BTB Plaza Oy CA Mätsystem AB Celltech Oy Citroen Comtiki Oy Despro Engineering Oy Digita Oy E Avenue Oy Elcon Solutions Oy Ellego Powertec Oy Elpress Ab Eltel Networks Oy Elvera Oy Emtele Oy Enedo Finland Oy Enercotek Oy Energel Oy Energineering Oy Energocomplekt Ltd Ensto Finland Oy ERS Kelapalautus Oy ETD Finland Oy Eurolaite Oy Exsane Oy Fincumet Oy Finnsat Oy FSM Group GEOS OM-Tekniikka Oy Harrico PTE Oy HeadPower Oy Helkama Bica Oy
Kaikki näytteilleasettajat ›

Yhteistyössä:

Energiateollisuus Adato

#Verkosto

20.–21.1.2021
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Verkosto

Energia- ja tietoverkkoalan ammattilaisten päätapahtumassa Tampereella oli vuonna 2019 ennätykselliset 5070 kävijää ja 192 näytteilleasettajaa. Temaattisesti huomion kohteena olivat erityisesti yhteisrakentaminen, Smart City, sähkönjakelun automaatio ja kyberturvallisuus. Seuraavan kerran Verkosto-messut järjestetään 20.–21.1.2021, jolloin sähkö- ja tietoverkkoalan messut laajenevat energia- ja tietoverkkojen ammattimessuiksi.

Varaa osasto › Hinnasto ›

Aukioloajat

Keskiviikkona 20.01.2021
Torstaina 21.01.2021