Energia- ja tietoverkkoalan ammattimessut

22.–23.1.2025
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Verkosto

Energia- ja tietoverkkoalan ammattimessut

Verkosto virtaa energia- ja tietoverkkoalan ajankohtaisten aiheiden ytimeen 22.–23. tammikuuta 2025. Tapahtuma kattaa uusimmat tuote- ja palveluinnovaatiot, kerryttää tietotaitoa sekä tarjoaa alustan verkostoitua.

Varaa osasto › Rekisteröidy kävijäksi ›

Verkosto virroitti energia- ja tietoverkkoalan murroksesta hurmokseen

Energia- ja tietoverkkoalan päätapahtuma Verkosto kerrytti osaajat yhteen tulevaisuuteen katsovan kokonaisuuden lämmössä 25.–26. tammikuuta Tampereella. Neljättätoista kertaa järjestetty Verkosto niitti erityistä ylistystä inspiroivista kohtaamisista ja ajankohtaisesta tapahtumasta. Verkoston tunnelmallisessa virtauksessa vieraili kahden päivän aikana 4324 kävijää.

Verkostossa kaikki kumppanuudet kerralla, upeassa tunnelmassa

Verkosto 2023 lumosi neljän vuoden odotuksen jälkeen ajankohtaisella annillaan, ja erityisen merkityksellisellä kohtaamisilla. Lue kumppaneidemme mietteitä messuista ja varaa paikkasi vuoteen 2025!

Tekniikka&Talous | Kaukolämpö on avaintekijä kaupunkien vihreässä energiasiirtymässä

Nykyaikaisella kaukolämpöverkostolla on merkittävä rooli vihreässä energiamurroksessa. Kaukolämmön tuottamiseen voidaan hyödyntää useita eri energialähteitä.

Tampereen seudulla kaukolämmityksen piirissä on yli 200 000 ihmistä. Myös muissa suurissa kaupungeissa kaukolämpö on vallitseva kiinteistöjen lämmitysmuoto. Tampereen Sähkölaitoksella tavoitteena on tuottaa kaukolämpö täysin hiilineutraalisti vuoteen 2030 mennessä. Sama tavoite on muillakin suomalaisilla kaukolämpöyhtiöillä.

Älykäs ja vastuullinen verkosto

Verkostossa koet alan ajankohtaisimmat asiat, puhutuimmat palvelut ja tulevaisuuden todellisuuden. Tapahtuman teemana loistaa älykäs ja vastuullinen verkosto, näkökulminaan toimintavarma verkosto, verkostot energiamurroksessa ja vastuullisuus.

Älykäs ja vastuullinen verkosto katsoo tulevaisuuteen, luoden vahvaa ja energisoivaa huomista. Haastavissa maailmantilanteissa ja suuressa murroksessa on uusiutuva, ajassa kiinni oleva sekä valmiudellaan turvallinen verkosto paitsi elintärkeä, myös tekijä joka johtaa kestäviin ratkaisuihin.

Kolumni | Lämpöverkkojen avainrooli tulevaisuuden energiajärjestelmässä

Tulevaisuuden energiajärjestelmässämme kaukolämpöverkoilla on keskeinen rooli uusiutuvan sähkön tuotannon ja kulutuksen vaihteluiden tasaamisessa. Suomeen rakennetaan merkittävästi lisää tuulivoimaa, jonka tuotanto vaihtelee säätilanteen mukaan. Tuulivoiman tuotantotehon vaihtelu tuo mukanaan haasteita, sillä sähköjärjestelmässä tuotannon ja kulutuksen on jatkuvasti vastattava toisiaan. Kaukolämpöverkko vastaa osaltaan näihin järjestelmätason haasteisiin tuomalla joustoa lämmön tuotantovaihtoehtojen monipuolisuuden, lämpövarastojen sekä lämmön kulutusjouston avulla.

Tampereen Sähkölaitos on Verkosto-kumppaniyritys 2023

Tampereen Sähkölaitos on moderni energiakonserni, joka tuottaa kotimaista, uusiutuvaa energiaa sekä kehittää aktiivisesti tulevaisuuden energiaratkaisuja, vähentää kasvihuonekaasupäästöjä, ja luo lisää työpaikkoja Pirkanmaalle.

Tampereen Sähkölaitos on palkittu kahdesti kaukolämpö-alan palkinnolla rohkeasta dialogista asiakkaiden kanssa. Tämä on myös konsernin tuotekehityksen perusta: yhdessä asiakkaiden kanssa.

Tampereen Sähkölaitos - tulevaisuuden ja asiakkaiden kanssa yhteensopiva jo yli 130 vuoden ajan.

“Messut on hieno tapa koota porukka yhteen. Mielestäni Verkosto-messujen voidaan sanoa olevan suurin yksittäinen piristysruiske Suomen teollisuudelle, sillä alalla puhutaan miljardi-investoinneista”

– Kenneth Hänninen, Energiateollisuus ry

“Verkosto-messujen parasta antia ovat kontaktit – niin uudet kuin vanhatkin. Kävijänä minua kiinnostivat messuilla erityisesti verkonrakennus ja siihen liittyvä työvälineistö. Verkostoiduin ja sain messuilta lisää tietoa alasta.”

– Ari Taipale, verkostoinsinööri

“Verkosto-messut on yksi vuoden tärkeimmistä tapahtumista, jossa esitellään alan uusimmat ratkaisut, tuotteet ja palvelut. Samalla messut ovat mainio tilaisuus tavata kollegoita sekä verkostoitua uusien toimijoiden kanssa.”

– Jouni Siniranta, Ensto Finland Oy

“Verkosto-messut on kohtaamispaikka, joka tarjoaa mahdollisuuden lisätä eri verkkotoimijoiden tietoisuutta kaukolämmön merkityksestä Suomessa ja ylipäätään osana sektori-integraatiota. Lämpöverkkotoimijoille Verkosto-messut antaa tilaisuuden tavata sekä kaukolämpötoimijoita että tutustua laajemmin myös muihin verkkopuolen tekijöihin. Eri verkkotoimijoiden kohtaamisissa rakennetaan kumppanuusverkostoa ja parhaimmillaan keskusteluissa voi syntyä uusia innovaatioita ja liiketoimintaideoita.”

– Katja Kurki-Suonio, toiminnanjohtaja, Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry

Näytteilleasettajana MM.

- Näytteilleasettajat päivitetty 10.7.2024 3Pool Oy ABB Oy Adampolis Finland Oy BCC Solutions Oy Boreo Oyj / Yleiselektroniikka CFE Oy Chauvin Arnoux Group Comtiki Oy Despro Engineering Oy Destia Oy Elcon Solutions Oy Ellego Powertec Oy Elpress Ab Eltel Networks Oy Elvera Oy Energineering Oy Enkom Active Oy Ensto Finland Oy ESRI Finland Oy ESRI Finland Oy ETD Finland Oy Eurolaite Oy Finnsat Oy FSM Group FSM Group Geomatikk Finland Oy Harju Elekter Oy HeadPower Oy Helkama Bica Oy Hexatronic Cables & Interconnec Hitachi Energy Finland Oy Holtab Ab Insta Automation Oy Instagrid north oy J-System Ltd Oy Janneniska Rent Oy JKS Products Ltd Karera Oy Keypro Oy
Kaikki näytteilleasettajat ›

Yhteistyössä:

Energiateollisuus ry Adato Energia Oy Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry

22.–23.1.2025
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Verkosto

Verkosto virtaa energia- ja tietoverkkoalan ajankohtaisten aiheiden ytimeen 22.–23. tammikuuta 2025. Tapahtuma kattaa uusimmat tuote- ja palveluinnovaatiot, kerryttää tietotaitoa sekä tarjoaa alustan verkostoitua.

Varaa osasto › Rekisteröidy kävijäksi ›

Aukioloajat

Keskiviikkona 22.01.2025 klo 09:00-16:00
Torstaina 23.01.2025 klo 09:00-16:00