Verkosto-messut
Näkymä Tampereen Messujen Verkosto-messuilta, joka on ainutlaatuinen kohtaamispaikka yrityksille

Sähköinen tunnelma Verkosto-messuilla – sisältö laajenee 2021 messuille

Tiedote  24.01.2019

Sähkö- ja tietoverkkoalan ammattilaisten päätapahtumassa Tampereella oli tänä vuonna ennätykselliset 5070 kävijää ja 192 näytteilleasettajaa. Temaattisesti huomion kohteena olivat erityisesti yhteisrakentaminen, Smart City, sähkönjakelun automaatio ja kyberturvallisuus. Kahden päivän aikana perehdyttiin myös sähköverkkoinvestointeihin ja torstain Rekrypäivässä saatettiin yhteen alan tulevaisuuden tekijät ja työnantajat. Turku Energia Sähköverkot Oy palkittiin toista kertaa jaetulla Vuoden Verkostoteko -tunnustuksella. Seuraavan kerran Verkosto-messut järjestetään 20.–21.1.2021, jolloin sähkö- ja tietoverkkoalan messut laajenevat energia- ja tietoverkkojen ammattimessuiksi.

Sähkö- ja tietoverkkoalan yhteen keräävässä tapahtumassa kävi kahden päivän ajan positiivinen ja eteenpäin katsova kuhina. Liidejä kerättiin ja kauppoja käteltiin innokkaasti tapahtumassa, jonka kokoavana teemana oli yhteisrakentaminen. Tulevaisuuden näkymien lisäksi kävijöillä oli mahdollisuus tutkailla myös konkreettisia uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja -kumppaneita.

– Uusi Smart Network –alue lunasti paikkansa messuilla. Alueella oli tavattavissa erilaisia palvelu- ja tuoteinnovaatioita esitteleviä startupeja sekä tietoa kehitysideoista, jotka mahdollistavat tuttujen ratkaisujen hyödyntämisen uudella tavalla. Seuraavat Verkosto-messut järjestetään tammikuussa 2021, jolloin tapahtuma kasvaa sisällöllisesti, sillä mukaan tulevat lämpö- ja kaasuverkot laajentavat Verkoston energia- ja tietoverkkojen messuiksi, kertoo Verkosto-messujen projektipäällikkö Tuija Sievola Tampereen Messut Oy:stä.

– Verkosto-messut on erinomainen tilaisuus esitellä kaikenlaisia energiajärjestelmiä. Energiaverkkoihin kuuluvat tieto- ja sähköverkkojen lisäksi lämpö- ja kaasuverkot, joten Verkosto-messujen sisältö laajenee vuonna 2021 myös näihin järjestelmiin. Tulevaisuudessa kaikki järjestelmät tulevat integroitumaan älykkääseen infraan, kuvaa Energiateollisuus ry:n johtaja Janne Kerttula.

Vuoden Verkostoteko -palkittu: Kyberturvallisuudesta huolehtiminen on osa yrityskulttuuria

Toista kertaa jaetun tunnustuksen teemana oli nyt verkkojen turvallisuus ja kyberturvallisuus. Tunnustuksen voittajan valitsi kyberturvallisuuden asiantuntija Jarno Limnéll, joka kuvasi voittajan sähkönjakeluverkon ohjaus- ja valvontajärjestelmän hallinta- ja tietoturvapalvelujen kehittämistä esimerkilliseksi.

– Palkitun yrityksen innovatiivinen tapa lähestyä muutosta ja tuotanto- sekä it-verkkojen yhdistäminen mahdollistavat uudenlaisen tavan käyttää tietoturva- ja hallintapalveluja. Näkyvyyden korostuminen läpi koko sähköverkon aina viimeiseen releeseen asti on ominaisuus, josta voi ottaa mallia, kertoi Limnéll.

Turku Energia Sähköverkot Oy:n käytön ryhmäpäällikkö Antti Nieminen totesi kiitospuheessaan, että kyberturvallisuudesta huolehtiminen ei ole avaruustiedettä, vaan osa yrityskulttuuria.
Lue lisää: Vuoden Verkostoteko -tunnustus Turku Energia Sähköverkoille

Kuvat, näytteilleasettajien tiedotteet, logot: www.tampereenmessut.fi (Medialle / Materiaalipankki)

Lue 24.1.2019 julkaistu tiedote ePressissä.