Verkosto-messut

Vuoden Verkostoteko -tunnustus ABB:lle

Uutiset  25.01.2017

Verkkoliiketoiminta-alan uusi tunnustuspalkinto Vuoden Verkostoteko jaettiin Verkosto 2017 -messujen avajaispäivänä 25.1.2017. Palkinnolla halutaan nostaa esille esimerkillisiä toimijoita alati kasvavalta alalta. Tunnustus myönnettiin ABB Oy:lle monitaajuusadmittanssimittaukseen perustuvasta maasulun suojaus- ja indikointimenetelmästä, joka mahdollistaa häiriöiden ja keskeytysten syiden nopeamman selvityksen, jotta vikapaikka on helpompi paikallistaa. Näin keskeytyksen laajuus saadaan rajattua minimaaliseksi ja sähköt palautettua mahdollisimman nopeasti takaisin asiakkaille. Palkinnon luovuttivat kansanedustaja Harri Jaskari ja Energiateollisuuden verkkoliiketoiminnasta vastaava johtaja Kenneth Hänninen.

– Ratkaisulla on laaja-alainen vaikutus kaikille sähkönkäyttäjille, koska se nopeuttaa kaapelivian paikantamista ja lyhentää keskeytysaikaa. Samalla sillä on merkittävä taloudellinen vaikutus verkkoyhtiöille, koska se pienentää keskeytyksestä aiheutuvia kustannuksia, kuvaa raadin edustaja Kenneth Hänninen.

–  Menetelmä on täysin uusi ja mullistava, se mahdollistaa verkon maasulkusuojauksen ja vianpaikannuksen aivan uudella tavalla. Asia on todella ajankohtainen, sillä keskijännitejakeluverkkoja kaapeloidaan kovalla tahdilla, kuvaavat palkinnon vastaanottaneet Senior Principal Engineer Ari Wahlroos ja Senior Application Specialist Janne Altonen ABB Oy:stä.