Verkosto-messut

Suurin yksittäinen piristysruiske Suomen teollisuudelle

Uutiset  06.10.2016

Kenneth Hänninen, Energiateollisuus ryVerkostoalalla eletään yhä mittavien investointien aikakautta. Seuraavien 15 vuoden aikana Suomen jakeluverkkoihin investoidaan 8,6 miljardia euroa. Verkosto 2017 -messuilla edelliskerralta tutut teemat ovat yhä ajankohtaisia ja pääpaino on maakaapeloinnissa 2013 voimaan tulleen toimitusvarmuuslain myötä. Lisäksi keskitytään katuvalaistukseen, liikenteen sähköistymiseen ja työturvallisuuteen.

– Messut on hieno tapa koota porukka yhteen. Mielestäni Verkosto-messujen voidaan sanoa olevan suurin yksittäinen piristysruiske Suomen teollisuudelle, sillä alalla puhutaan miljardi-investoinneista: tälle alalle sijoitetaan vuosittain 600–800 miljoonaa euroa jakeluverkkoja varten. Koska investoinnit ovat valtavan mittavia, tarvitaan yhteistyön voimaa. Messuilla tapaatkin samalla kertaa niin laitevalmistajat, palveluntuottajat, verkkoyhtiöt kuin asiakkaatkin, toteaa Energiateollisuus ry:n johtaja Kenneth Hänninen.

Kaikki, mitä tehdään, tehdään kotimaisin voimin

– Koska alalla tehdään koko ajan isoja investointeja, on verkostoalalla nyt iso mahdollisuus tehdä uudella tavalla asioita ja kehittää toimintaansa. Hieno juttu Suomelle on myös se, että sähköverkkohankkeet toteutetaan pääsääntöisesti kotimaisin voimin ja eri puolille Suomea, Hänninen jatkaa.

Tulevaisuus näyttäytyy valoisana verkostoalalle, sillä yhteiskunta tarvitsee jatkossakin sähköä ja verkkoja, ja on nyt eräänlaisessa murroksessa myös sähkönkäyttötapojen osalta.

– Verkosto-alan tulevaisuus näyttää hyvältä, sillä yhteiskunta on jatkossa yhä riippuvaisempi sähköstä ja alana haluamme vastata yhteiskunnan tarpeisiin. Toki riskejäkin on, mutta niin on myös mahdollisuuksia, sillä sähkön käyttötavat muuttuvat koko ajan; esimerkiksi liikenne sähköistyy, mistä hyvänä esimerkkinä ovat katukuvassakin yleistyneet sähköautot, valaisee Hänninen.