Verkosto-messut
Sähkö- ja tietoverkkoalan ihmiset kättelevät

Puheenaiheena nyt: Mistä löydän kumppanit uusiutuvaan energiabisnekseeni?  

Uutiset  20.12.2018

Energiayhtiöillä on tulevaisuudessakin perusbisneksensä, mutta sen lisäksi monet alan yritykset etsivät nyt aktiivisesti uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja -kumppaneita.

Investoinnit uusiin tuote- ja palveluratkaisuihin kasvavat

Alan toimijoilla on paine uudistua. Eikä vähiten siksi, että myös energia-alan yrityksissä pohditaan kiivaasti, millaisista uusista palveluista asiakkaat ovat valmiita maksamaan myös 10-20 vuoden kuluttua? Energiayhtiöt miettivät, ja alan edelläkävijät tekevät jo, sijoituksia myös liiketoimintansa ulkopuolisille alueille.

Liiketoimintajohto hakee kumppaneita kasvuyrityksistä ja kehityksestä vastaavat henkilöt ovat kiinnostuneita uusista, yllättävistäkin ideoista. Uusien kumppanien avulla yritykset kehittävät innovatiivisia tuote- ja palveluratkaisuja, ja investoinnit ovat merkittäviä.

Alan päätapahtuma yhdistää ihmiset, teknologiat ja verkostot

Sähkö- ja tietoverkkoliiketoiminnan päätapahtumassa Verkosto-messuilla tammikuussa esitellään paitsi tulevaisuuden näkymiä myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja -kumppaneita.

Energiayritysten johdolla ja muilla alan kehityksestä kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua tapahtuman uudella Smart Network -alueella erilaisiin palvelu- ja tuoteinnovaatioita esitteleviin startuppeihin. Luvassa on myös tietoa kehitysideoista, jotka mahdollistavat jo tuttujen ratkaisujen hyödyntämisen uudella tavalla.

Pinnalla innovatiivisuus ja kustannustehokkuus

Yksi mukana olevista yrityksistä on lappeenrantalainen Zero Hertz Systems Oy, joka esittelee Smart Network -alueella tuotteitaan ja palveluitaan pienjännitteiseen tasasähkönjakeluun (LVDC-jakelu) ja jakeluverkkotason mikroverkkojen toteutukseen.

–  Ratkaisumme tarjoavat uusia kustannustehokkaita vaihtoehtoja muun muassa haja-asutusalueiden sähkönjakeluverkkojen saneeraamiseen sekä hajautettujen energiaresurssien järjestelmäintegraatioon ja hyödyntämiseen. Messuilla pääsee konkreettisesti tutustumaan suuntaaja- ja automaatiotuotteisiimme, etähallintaratkaisuihimme sekä palveluihimme suunnittelusta laitteistojen elinkaarenhallintaan, kertoo Zero Hertz Systems Oy:n toimitusjohtaja Tero Kaipia.

Zero Hertz Systems Oy:n lisäksi mukana Smart Network -alueella ovat Bamomas, Echargie, Hepta Group Ltd, Noiseless Acoustics Oy, NorthDrone Oy, Salusfin Oy, Smart Otaniemi, UnSeen Technologies sekä 6AIKA Energiaviisaat kaupungit -hanke.

Smart Network -alueen pääkumppanina toimii pääomasijoitusyhtiö Grid.vc Oy (Grid), jossa nähdään, että energia-alan liiketoimintamallit, teknologiat ja verkostot tulevat uudistumaan merkittävästi tulevien vuosien aikana. Tämä energia-alan transitio avaa paljon uusia liiketoimintamahdollisuuksia myös aikaisen vaiheen yrityksille.

Smart City -teema esillä vahvasti

Verkosto-messujen uusi Smart Network -alue on osa tapahtuman Smart City -teemaa. Messuilla kuullaan myös tietoliikenneverkkojen rakentamisen uusista ratkaisuista, 5G:stä sekä uusimmista digitaalisista palveluista.

Ohjelmassa puhuttaa esimerkiksi älykäs kaupunki ja liikenne, sähkönjakelun automaatio, hajautuva energiatuotanto ja paikannus. Luvassa on asiantuntijapuheenvuoroja muun muassa liikenne- ja viestintävirastosta, Siemensiltä, Orbisilta, ABB:ltä sekä Nestor Cablesilta.

Verkosto 2019 -messut, 23.-24.1.2019 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tapahtuma on avoinna keskiviikkona 23.1. klo 9–16 ja torstaina 24.1. klo 9–16.

Rekisteröidy maksutta kävijäksi: www.verkostomessut.fi

Verkosto 2019

  • Tänä vuonna teemoina Smart City, kyberturvallisuus, yhteisrakentaminen, työturvallisuus ja osaavan työvoiman rekrytointi.
  • Sähkö- ja tietoverkkoalan päätapahtuma, joka järjestetään joka toinen vuosi. Nyt 13. järjestämiskerta.
  • Verkosto-messut järjestää Tampereen Messut Oy yhteistyössä Energiateollisuus ry:n, Adato Energia Oy:n ja Teleprikaati Oy:n kanssa.