Verkosto-messut

Monipuolinen ohjelmasisältö karttuu

Uutiset  30.11.2016

Edellisten Verkosto-messujen teemat ovat yhä ajankohtaisia ja näkyvät messujen sisällössä, mutta nyt pääpaino on maakaapeloinnissa 2013 voimaan tulleen toimitusvarmuuslain myötä. Lisäksi Verkosto-messujen ohjelmassa keskitytään älykkääseen katuvalaistukseen, liikenteen sähköistymiseen ja työturvallisuuteen. Verkkoliiketoiminta-alan uusi tunnustuspalkinto Vuoden Verkostoteko jaetaan messujen avajaispäivänä ennen Energiateollisuus ry:n Aurinkoinen pientuotanto -seminaaria. Palkinnon jakaa Energiateollisuus ry:n johtaja Jukka Leskelä.

Pientuotanto Suomessa puhuttaa – aurinkoenergiasta uutta liiketoimintaa?

Keskiviikkona 25.1. Energiateollisuus ry:n järjestämässä Aurinkoinen pientuotanto -seminaarissa puhumassa ovat muun muassa kansanedustaja Harri Jaskari, Aalto-yliopiston professori Raimo Lovio sekä ABB:n liiketoimintajohtaja Timo Toissalo. Seminaarissa käsitellään pientuotannon merkitystä Suomelle sekä aurinkoenergiaa muun muassa investointikohteena ja liiketoimintamahdollisuutena.

Verkkopäivien ohjelmassa keskiössä langattomat ja kiinteät verkot

Tietoliikennealan toimijat kokoontuvat 25.–26.1.2017 Teleprikaati Oy:n, FiCom ry:n ja STUL ry / Sähköinfo Oy:n Verkosto-messujen yhteydessä järjestämille Verkkopäiville. Verkkopäivien aikana tutustutaan Verkosto-messuihin ja kuullaan alan uusimmista innovaatioista sekä käytännöistä ja alan tilasta esimerkiksi liikenne- ja viestintäministeriön sekä Viestintäviraston puheenvuoroissa. Seminaarisisältö koostuu muun muassa IoT:iä, yleiskaapelointia, muuttuvaa lähiverkkotekniikkaa ja 5G-verkkoa käsittelevistä esityksistä.

Lyhyissä työturvallisuusesityksissä käsitellään muun muassa putoamissuojaimia, koulutuksia, suojavarusteita sekä pudonneen tai loukkaantuneen henkilön pelastamista mastosta tai pylväästä.

Keskiviikkona ohjelmassa käsitellään muun muassa kiinteistön tiedonsiirron haasteita, pientaloalueiden valokaapelointia, valokuiturakentamista sekä matkapuhelin- ja VIRVE-kuuluvuutta sisätiloissa. Torstaina käsitellään mm. sähköverkon vikatilanteiden älykästä haltuunottoa, AMR-mittareiden elinkaaren hallintaa sekä verkon vikakorjausvalmiutta.