Verkosto-messut

Mitä Verkosto-messujen hybridi tarkoittaa?

Uutiset  23.06.2021

Verkosto-messut järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa hybriditapahtumana. Se tarkoittaa, että sisältöä ja ohjelmaa viedään myös verkon puolelle, mutta kohtaamiset ja verkostoituminen tapahtuvat edelleen paikan päällä messuhalleissa. Tapahtuman hybriditoteutus mahdollistaa sen, että osallistumistavan voi valita sen mukaan, mikä on omaan tilanteeseen sopivin vaihtoehto.

Miltä hybridi näyttää ja mitä se sisältää?
Hybriditapahtuma toteutetaan erilliselle verkkosivulle, se ei sisällä 3D-maailmaa. Hybridin verkon osiossa pääset tutustumaan tapahtuman kumppaniyritysten tiloihin sekä seuraamaan messujen live-ohjelmaa. Live-ohjelma striimataan suorana Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksesta. Näytteilleasettajat ovat esillä tuttuun tapaan hallissa sekä messuoppaassa, hybriditapahtumassa ovat esillä kumppanuudet. Kaikki tapaamiset sekä verkostoitumiset keskittyvät messuhalliin. Hybridissä ei ole verkostoitumismahdollisuutta verkon välityksellä. Verkon osio keskittyy ohjelmasisältöön sekä kumppanitilojen esittelyyn.

Millaista sisältöä verkkoon tulee?
Tapahtuman verkkototeutuksesta on haluttu tehdä käyttäjäystävällinen ja sinne on valittu sellaiset sisällöt, jotka palvelevat kävijää parhaalla mahdollisella tavalla ja joita on helppo verkossa kuluttaa.

Verkkosisältö koostuu pääasiassa Yhteisrakentaminen-ohjelmalavalla esitettävästä näytteilleasettajien ja muiden esiintyjien asiasisältöisestä ohjelmasta. Yhteisrakentaminen-ohjelmalavalla on kahden päivän aikana runsaasti ohjelmaa ja siellä järjestetään mm. työnäytöksiä sekä Verkot energiamurroksen mahdollistajina -paneeli, jossa keskustelemassa on sekä sähkö-, tieto-, kaasu- että lämpöverkkojen asiantuntijoita.

Lisäksi ohjelmalavalla on hybridikumppanien tarjoamaa ajankohtaista tietoutta Verkosto-messujen teemojen mukaisesti. Hybridinä toteutettavan Verkoston tavoitteena on ammatillisen osaamisen kehittäminen.

Voiko kävijä keskustella muiden kävijöiden tai näytteilleasettajien kanssa verkossa?
Kohtaamiset ja tapaamiset tapahtuvat paikan päällä. Verkon puolella ei ole keskustelukanavia, vaan sisällöt keskittyvät ohjelmaan, kokemuksellisuuteen ja ammatilliseen osaamiseen.

Onko yrityksesi kiinnostunut Verkosto-messujen hybridikumppanuudesta? Hybridikumppanuudet sisältävät mm. näkyvyyttä niin fyysisessä tapahtumassa kuin verkko-alustallakin, sekä ohjelma-aikoja. Kysy lisää tuija.sievola@tampereenmessut.fi

Kysymyksiin vastasivat Tampereen Messujen digikehityspäällikkö Maiju Kari, maiju.kari@tampereenmessut.fi, p. 040 550 5254, ja Verkosto-messujen projektipäällikkö Tuija Sievola, tuija.sievola@tampereenmessut.fi, p. 040 560 7009.