Verkosto-messut

On verkostojen uusi aika – virtaukset luodaan yhdessä

Tiedote  25.01.2023

Verkosto virroittaa energia- ja tietoverkkoalan osaajat 25.26. tammikuuta 2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Neljättätoista kertaa järjestettävä tapahtuma tarjoaa ajankohtaisen ja herättelevän, tulevaan katsovan kokonaisuuden, teemanaan älykäs ja vastuullinen verkosto. Tapahtuman avajaispäivänä jaetaan verkkoliiketoiminta-alan tunnustuspalkinto Vuoden Verkostoteko.

Tulevaisuuden toimintakykyiset, kestävät ja kehittävät energia- ja tietoverkkoratkaisut virtaavat tänään käynnistyvillä Verkosto-messuilla 25.–26. tammikuuta Tampereella. Haastavissa maailmantilanteissa ja suuressa murroksessa uusiutuva, ajassa kiinni oleva sekä valmiudellaan turvallinen verkosto puhuttaa alalla sekä koskettaa globaalisti kauttaaltaan. Alan odotettu kohtaamispaikka Verkosto saattaa energiat yhteen poikkeusvuosien tauon jälkeen, ajankohtaisempana kuin koskaan.

– Upeaa, että olemme jälleen koolla Verkoston keskiössä. Energia- ja tietoverkkoalan ammattilaiset ovat odottaneet tapahtumaa suuresti ja uskon kohtaamisten olevan merkittäviä myös toimialan mittavan murroksen poltteessa. Verkosto on ehdottomasti ajankohtaisempi kuin koskaan aikaisemmin, Tampereella luodaan tulevaisuutta, sanoo Verkoston näyttelytoimikunnan puheenjohtaja ja Energiateollisuus ry:n johtaja Janne Kerttula.

Avajaispäivänä koetaan Energiateollisuus ry:n Energiaverkot 2035 -seminaari, jossa syvennytään sähköverkkojen rooliin sähkönkäytön ja uusiutuvan energian tuotannon lisääntyessä, etupainotteisen investointien suunnittelun ja toteutuksen, joustavuuden, toimitusvarmuuden, sekä verkon älykkyyden ja kapasiteetin näkökulmista. Seminaarin jakeluverkkopaneelissa käydään keskustelua valvontamenetelmien kehityksestä ja Energiaverkot 2035-visiosta. Tilaisuuden päättää Vuoden Verkostoteon jakaminen

Vuoden Verkostoteko palkitaan tapahtuman keskiviikossa

Vuoden Verkostoteko -tunnustuspalkinto jaetaan Energiaverkot 2035 – seminaarin huipennukseksi, teemanaan vuonna 2023 vastuullisuus. Vuoden Verkostoteko -tunnustuksen voittaja voi olla hanke, projekti tai esimerkiksi tuote tai palvelu, joka tuottaa tai on tuottamassa vastuullisuuden saralla uutta. Palkitsemiseen ansioittava vastuullisuus merkitsee ympäristön huomioimista tuotannossa ja laadussa, luotettavuudessa ja kestävyydessä sekä vastuullisesti toteutettua ja johdettua työtä. Vastuullisuusteemaisen verkostoteon toimija noudattaa yhteiskuntavastuuta, varautuu tulevaan ja huomioi uusiutuvat energialähteet. Kolmannen kerran jaettavalla verkkoliiketoiminta-alan palkinnolla Tampereen Messut ja Energiateollisuus haluavat nostaa esille esimerkillisiä toimijoita vahvasti kasvavalta energia- ja tietoverkkotoimialalta.

Verkosto-messujen uusin tulokas on kaukolämpöverkot, jonka Lämpöverkkojen rooli tulevaisuuden energiajärjestelmissä -seminaariin uppoudutaan niin ikään keskiviikkona. Mielenkiintoinen ohjelma siivittää osaajia halki messujen, kattaen energia- ja tietoverkkoalan puhuttavan ja ajankohtaisen sisällön. Tutustu tapahtuman koko ohjelmaan verkostomessut.fi/fi/kavijalle/#tab-program.

Älykäs ja vastuullinen verkosto

Verkosto 2023:n teemana loistaa älykäs ja vastuullinen verkosto, näkökulminaan toimintavarma verkosto, verkostot energiamurroksessa ja vastuullisuus. Älykäs ja vastuullinen verkosto katsoo tulevaisuuteen, luoden vahvaa ja energisoivaa huomista. Toimintavarmassa verkostossa toimitus- ja huoltovarmuuden sekä kyberturvallisuuden ja tietoturvan rooli ovat ensisijaisia.​ Digitalisaatio ja tekoäly, datan kerääminen, analysointi ja hyödyntäminen muovaavat verkkojen ja verkostojen kehitystä voimallisesti. Laatu, luotettavuus ja kestävyys nousevat avainasemaan murroksessa. Alan alati edetessä yhä laajempi osaaminen sekä merkitykselliset kumppanuudet nostavat merkitystään. Uusiutuvien energialähteiden myötä sähkönsiirtojärjestelmä on uuden edessä. Tapahtumassa puhuttavat myös sektori-integraatio, EU:n Green Deal ja piikkisähkön hallinta sekä eri energiamuotojen kytkeytyminen toisiinsa. Tulevaisuuden verkosto toimii vastuullisesti niin ihmisten kuin luonnon suuntaan. Ympäristöystävällinen ja turvallinen verkonrakentaminen sekä tuotteiden valmistaminen kestävästi ovat elinehtoja. Tutustu teemoihin ja näkökulmiin: verkostomessut.fi/fi/kavijalle/mika-on-verkosto/.

Verkosto on energia- ja tietoverkkoalan päätapahtuma, joka koostuu tieto-, sähkö-, lämpö- ja kaasuverkkoalojen sisällöstä, tuotteista ja palveluista. Tampereen Messut Oy järjestää Verkoston yhteistyössä Energiateollisuus ry:n, Adato Energia Oy:n, Teleprikaati Oy:n, Tieturi Oy:n, Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n sekä Suomen Työturvallisuuden Liitto STYL ry:n kanssa. Verkosto-messujen vuoden 2023 kumppaniyritys on Tampereen Sähkölaitos. Verkosto-messut järjestetään vuonna 2023 neljättätoista kertaa.

LISÄTIEDOT: verkostomessut.fi/fi/ #verkosto #verkostonuusiaika
Tampereen Messut -konserni, tampereenmessut.fi/, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Jani Maja, myyntijohtaja, Verkosto-projektipäällikkö, +358 50 356 1325
Sirkka Laine, viestinnän asiantuntija, +358 40 612 9081