Verkosto-messut

Älykäs ja vastuullinen Verkosto virtaa tammikuussa Tampereella

Tiedote  21.12.2022

Neljännentoista kerran järjestettävä energia- ja tietoverkkoalan ammattimessut Verkosto valtaa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen 25.26. tammikuuta 2023. Tapahtuman teemana on älykäs ja vastuullinen verkosto, näkökulminaan toimintavarma verkosto, verkostot energiamurroksessa sekä vastuullisuus. Maksuton rekisteröityminen Verkostoon on avoinna.

Verkosto 2023 -tapahtuman teema on älykäs ja vastuullinen verkosto, joka ajankohtaisuudellaan kattaa mielenkiintoisen ja puhuttavan sisällön alan odotettuun kohtaamispaikkaan tammikuun lopulla.

– Pandemiavuodet laittoivat energia- ja tietoverkkoalan ammattilaiset odottamaan Verkosto-messuja pitkään, mutta vihdoin tammikuussa tapahtuma toteutuu ja saamme tavata kasvokkain saman katon alla. Toimialalla tapahtuu nyt paljon, joten luvassa on runsaasti ajankohtaista sisältöä ja mielenkiintoisia keskusteluja, sanoo Verkoston näyttelytoimikunnan puheenjohtaja ja Energiateollisuus ry:n johtaja Janne Kerttula.

Tampereen Messut Oy järjestää Verkoston yhteistyössä Energiateollisuus ry:n, Adato Energia Oy:n, Teleprikaati Oy:n, Tieturi Oy:n, Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n sekä Suomen Työturvallisuuden Liitto STYL ry:n kanssa. Verkosto-messujen vuoden 2023 kumppaniyritys on Tampereen Sähkölaitos.

Ajankohtainen teema kantaa kolme näkökulmaa

Älykäs ja vastuullinen verkosto katsoo tulevaisuuteen, luoden vahvaa ja energisoivaa huomista. Haastavissa maailmantilanteissa ja suuressa murroksessa on uusiutuva, ajassa kiinni oleva sekä valmiudellaan turvallinen verkosto paitsi elintärkeä, myös tekijä, joka johtaa kestäviin ratkaisuihin – jotka luodaan kaikki yhdessä. Kattava teema kokoaa sisäänsä kolme näkökulmaa: toimintavarma verkosto, verkostot energiamurroksessa ja vastuullisuus.

Toimintavarmassa verkostossa toimitus- ja huoltovarmuuden sekä kyberturvallisuuden ja tietoturvan roolit ovat ensisijaisia.​ Digitalisaatio ja tekoäly, datan kerääminen, analysointi ja hyödyntäminen muovaavat verkkojen ja verkostojen kehitystä voimallisesti. Alan alati edetessä yhä laajempi osaaminen sekä merkitykselliset kumppanuudet nostavat merkitystään.​​ Laatu, luotettavuus ja kestävyys kohoavat avainasemaan murroksessa. Uusiutuvien energialähteiden myötä koko sähkönsiirtojärjestelmä on uuden edessä. Sektori-integraatio, EU:n Green Deal ja piikkisähkön hallinta puhuttavat. Entä miten eri energiamuotojen kytkeytyminen tulevaisuudessa toisiinsa muovaa verkostoja? Ympäristöystävällinen ja turvallinen verkonrakentaminen sekä tuotteiden valmistaminen kestävästi vaalivat vastuullista työympäristöä. Tulevaisuuden verkosto toimii vastuullisesti niin ihmisten kuin luonnon suuntaan.

Energisoiva ohjelma verkostoi – maksuton sisäänpääsy rekisteröitymällä

Verkkopäivät kerää yhteen verkostoalan asiantuntijat, tarjoten ajankohtaiset puheenvuorot ja verkostoivaa keskustelua. Eltelin ja Nestor Cablesin järjestämät työnäytökset osoittavat, miten valokuituverkko rakentuu mikrokanavatekniikkaa hyödyntäen. Siemens opastaa yrityksiä saavuttamaan nollapäästö- ja liiketoimintatavoitteet sähköisen liikenteen avulla. Kurkkaa koko tapahtumaa kohti päivittyvä ohjelmakokonaisuus: verkostomessut.fi/fi/kavijalle/#tab-program.

Verkostoon on maksuton sisäänpääsy rekisteröitymällä verkostomessut.fi/fi/messuinfo/sisaanpaasy/.

Verkosto on energia- ja tietoverkkoalan päätapahtuma, joka koostuu tieto-, sähkö-, lämpö- ja kaasuverkkoalojen sisällöstä, tuotteista ja palveluista. Verkosto-messut järjestetään vuonna 2023 neljättätoista kertaa.

LISÄTIEDOT: verkostomessut.fi/fi/ #verkosto #verkostonuusiaika
Tampereen Messut -konserni, tampereenmessut.fi/, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Jani Maja, myyntijohtaja, Verkosto-projektipäällikkö, +358 50 356 1325
Sirkka Laine, viestinnän asiantuntija, +358 40 612 9081