Verkosto-messut

Smart Network – innovaatiot esille Verkosto-messuilla

Kilpailu Uutiset  23.06.2021

Energiamurros kiihdyttää toimialan muutosta. Uusien ratkaisujen käyttöönotto perinteisten rinnalle vaatii rohkeutta ja ymmärrystä uusien teknologioiden tuomista mahdollisuuksista. Verkosto-messut ja Grid.vc tuovat uudet innovaatiot parrasvaloihin innovaatiokilpailussa ja startup-yrityksille varatulla Smart Network -näyttelyalueella.

INNOVAATIOKILPAILU

Smart Network innovaatiokilpailussa haetaan ratkaisuja, joilla energiaverkot varmistavat luotettavan ja tehokkaan toiminnan myös energiamurroksen tuomassa turbulenssissa. Kilpailussa menestyviltä innovaatioilta odotetaan suurta kansainvälistä liiketoimintapotentiaalia ja vaikuttavuutta energiajärjestelmän muutoksessa.

Innovaatiokilpailun finalistit pääsevät 6.10.2021 esittelemään liikeideaansa asiantuntevalle messuyleisölle sekä keskustelemaan mahdollisesta sijoituksesta kilpailun raadissa edustettuna olevien pääomasijoittajien kanssa. Kilpailun voittaja valitaan finaalissa yleisön ja raadin yhteispisteillä.

Voittaja julkistetaan jo samana päivänä Energiapäättäjä-seminaarissa. Energiauutiset-printti- ja nettijulkaisujen kautta voittaja pääsee esittäytymään koko Suomen energiatoimialalle. Merkittävä osa palkintoa on finalistien saama huipputason sparraus innovatiivisen ratkaisun edelleen kehittämiseen ja kaupallistamiseen. Lisäksi finalistien saama näkyvyys Suomen laajimmassa verkostoalan tapahtumassa tarjoaa loistavan mahdollisuuden skaalata liiketoimintaa nopeasti markkinoille.

Kilpailun järjestävät Tampereen Messut ja Grid.vc. Kilpailun raadissa on mukana pääomasijoittajia ja energiateollisuuden edustajia.

Ilmoittaudu kilpailuun, jos sinulla on uusi liikeidea, joka luo merkittävää lisäarvoa energiaverkoissa. Verkosto-messujen teemaan sopivasti kilpailussa painotetaan erityisesti innovaatioita, jotka auttavat energiaverkkoja tehostamaan toimintaansa ja takaamaan turvallisen energian jakelun myös nopeasti muuttuvassa energiajärjestelmässä.

Kilpailu on tarkoitettu innovatiivisille yrityksille, jotka ovat kehittämässä tai kaupallistamassa ensimmäistä tuotetta tai palvelua. Yrityksen ei tarvitse olla rekisteröity kilpailuun ilmoittautuessa, finalistien oletetaan kuitenkin rekisteröivän yrityksensä ennen mahdollisia sijoitusneuvotteluja.

Kilpailun hakulomake on suomenkielinen, mutta kilpailuun voi osallistua myös ruotsin- tai englanninkielisellä materiaalilla. Lisäksi toivomme esittelykalvoja ja/tai enintään viiden minuutin pituista videoesittelyä (pitch deck / pitch video).

Ilmoittautumiset 17.8.2021 mennessä sähköpostitse osoitteeseen:
https://grid.vc/verkostomessut2021/ilmoittautuminen

Lisätietoja:
Jussi Teijonsalo
jussi.teijonsalo@grid.vc
+358 40 584 2090


SMART NETWORK – NÄYTTELYALUE

Uusilla innovatiivisilla yrityksillä on myös mahdollisuus päästä messujen Smart Network -alueelle näytteilleasettajaksi erikoishinnalla. Smart Network -alue kokoaa saman katon alle innovatiivisimmat ja rohkeimmat alan toimijat. Vuoden 2019 messuilla ensimmäistä kertaa mukana ollut startup-alue oli erittäin suosittu. Alueen näytteilleasettajat saavat myös esiintymisvuoron alueen lavalle, jossa uudet ajatukset pääsevät esille.

Lisätiedot ja varaukset:
Tuija Sievola
tuija.sievola@tampereenmessut.fi
p. 0207 701 217, gsm 040 5607 009


Grid.vc on energia-alalla ja sen asiakasrajapinnassa toimiviin startup- ja kasvuyrityksiin keskittyvä rahasto. Rahasto sijoittaa varhaisen vaiheen yrityksiin ja sen salkussa on tällä hetkellä neljä kansainvälistyvää suomalaistaustaista kasvuyritystä.

Verkosto-messut ovat energia- ja tietoverkkoalan ammattimessut ja ne järjestetään 6.–7.10.2021 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Osa ohjelmasta myös striimataan verkkoon. Sähkö- ja tietoverkkojen lisäksi messuilla on ensimmäistä kertaa esillä myös lämpö- ja kaasuverkot. Viimeksi messuilla vieraili 5070 kävijää ja näytteillasettajia oli 194. Verkosto-messut järjestetään yhteistyössä Energiateollisuus ry:n, Adato Energia Oy:n sekä Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n kanssa ja 2021 messujen kumppaniyrityksenä toimii Tampereen Sähkölaitos.