Verkosto-messut

Verkosto: Uusiutuva energiabisnes ja Smart City ajankohtaisaiheina alan ammattimessuilla

Tiedote  08.01.2019

Sähkö- ja tietoverkkoalan ammattilaisten päätapahtumassa asialistalla ovat älykäs kaupunki ja liikenne, sähkönjakelun automaatio, hajautuva energiantuotanto sekä paikannus. Luvassa on myös suoraa puhetta ja tuoreita näkökulmia sähköverkkoinvestoinneista, yhteisrakentamisesta sekä alan työmahdollisuuksista. Verkosto 2019 -messut järjestetään 23.−24.1.2019 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Messuilla on mukana ennätykselliset 190 näytteilleasettajaa. Samaan aikaan toteutetaan tietoliikennealan ammattilaisten Verkkopäivät.   

Ensimmäistä kertaa Verkostossa on mukana myös alalle soveltuvia innovaatioita kehittäviä startup-yrityksiä. Messuilla esitellään lisäksi palveluita ja tuotteita, jotka mahdollistavat alalla jo tuttujen ratkaisujen hyödyntämisen uudella tavalla. Yksi mukana olevista yrityksistä on lappeenrantalainen Zero Hertz Systems Oy, joka esittelee ratkaisunsa pienjännitteiseen tasasähkönjakeluun (LVDC-jakelu) ja jakeluverkkotason mikroverkkojen toteutukseen.

– Ratkaisumme tarjoavat uusia kustannustehokkaita vaihtoehtoja muun muassa haja-asutusalueiden sähkönjakeluverkkojen saneeraamiseen sekä hajautettujen energiaresurssien järjestelmäintegraatioon ja hyödyntämiseen. Messuilla pääsee konkreettisesti tutustumaan suuntaaja- ja automaatiotuotteisiimme, etähallintaratkaisuihimme sekä palveluihimme suunnittelusta laitteistojen elinkaarenhallintaan, kertoo Zero Hertz Systems Oy:n toimitusjohtaja Tero Kaipia.

Oletko jo kuullut näistä startupeista ja hankkeista: Echargie, Zero Hertz Systems, Bamomas, Hepta Airborne & Energy, Noiseless Acoustics Ltd, NorthDrone Oy, UnSeen Technologies, Salusfin sekä Smart Otaniemi ja 6AIKA Energiaviisaat kaupungit.

Uutinen: Mistä löydän kumppanit uusiutuvaan energiabisnekseeni? 

Yhteisrakentamista puidaan paneelikeskustelussa – yritykset kutsuvat nuoret rekrydeiteille

Avajaispäivän paneelikeskustelussa puidaan yhteisrakentamista useista näkökulmista ja ohjelmassa ammattilaiset kertovat onnistuneista hankkeista ja uusista ideoista yhteisrakentamisen lisäämiseksi. Energia-alan työmahdollisuuksiin pureudutaan erityisesti toisen messupäivän rekrytointitapahtumassa, jossa on tietoa alan avoimista kesätyöpaikoista sekä sparrausta työnhakuun.

Verkosto 2019 -messujen kokoava teema on yhteisrakentaminen ja muita keskeisiä aiheita ovat Smart City, kyberturvallisuus, työturvallisuus ja osaavan työvoiman rekrytointi.

Lisätiedot näytteilleasettajista ja ohjelmasta: www.verkostomessut.fi (Kävijälle)

Verkkopäivillä aiheina 5G:n kehitys, kyberturvallisuus ja alan tekniset ratkaisut

Verkkopäivillä kuullaan lukuisia asiantuntijapuheenvuoroja muun muassa 5G:n kehityksestä, kyberturvallisuudesta ja alan teknisistä ratkaisuista. Puhujina ovat esimerkiksi Viestintäviraston johtava asiantuntija Päivi Peltola-Ojala ja tietoturva-asiantuntija Juhani Eronen sekä Nokia Bell Labsin Bell Labs Fellown Antti Toskala.

Uutinen: Verkkopäivillä aiheina 5G:n kehitys, kyberturvallisuus ja alan tekniset ratkaisut